Kim Namjoon - RM (BTS)

   Yeniden herkese merhaba.... Geçtiğimiz aylarda ile ilgili bir yazı yazmıştım. Yazı da grubu genel olarak tanıtmıştım ancak grubun üyelerinin hepsine ayrı yazı yazacağımı da belirtmiştim.
   Şimdi yazıya geçme zamanı :)
Gerçek Adı : Kim Namjoon
Takma Adları : RM, Rap Monster, Yıkım Tanrısı, Dans Dehası, Namjoonie
Grup Pozisyonu: Rapçi ve Lider
Doğum Tarihi :12 Eylül 1994
Doğum Yeri : Ilsan, Güney Kore
Boyu : 1,81 metre
Eğitim : Apgujeong Lisesi, Global Cyber Üniversitesi
Çin Burcu : Köpek
Yıldız Burcu : Başak
   Kim Namjoon grubun lideri ve tarzı en iyi olarak görülen üye. BTS'in en uzun üyesi de ayrıca.
   Kim Namjoon'un annesi,babası, ve küçük kız kardeşi ile Güney Kore'nin gelişmiş şehirlerinden olan Ilsan'da büyüdü. Kim Namjoon'un çocukluk fotoğraflarına bakınca şimdi hayranlarını çılgına çeviren gamzelerini görmek mümkün. Kim Namjoon'un okul ile sıkıntısı hiç olmamış, sınıfın yaramazlarından olduğunu kendisi de söylese de hep iyi notlar aldığı bilinmektedir. Ayrıca okul mezuniyet fotoğraflarına baktığınızda modası geçmiş gözlükler ve şekilsiz saçları ile devlet memuru olacağını düşünmeden edilmediğini söyleniyor.
   Grupta en iyi ingilizce konuşan üye, çünkü ingilizce çalışmak için dört ay Yeni Zelanda'da kaldı. Ayrıca annesinin o dönem bütün sezonlarını izlettiği Friends dizisi ile de kendini geliştirdiğini ifade etmektedir.
   Seçmelere katıldığı bir yerde yeteneğini fark ettiler. İletişim bilgileri bulundu ve müzik şirketi olan Big Hit Entertainment'ı aradılar, onlara lise birinci sınıfta olan bu yetenekli genç ile ilgilenebileceklerini söylediler.
   Fakat öğretmenleri ve ailesinin Kim Namjoon için farklı hedefleri vardı. Namjoon; Korece, matematik, yabancı diller ve sosyal bilgiler sınavlarında gerçekten başarılıydı. Bir teste IQ'su 148 çıkmıştı ve tüm ülkede %1'lik başarılı öğrenci kesimine girmesine çok yakındı.
   Annesini müzik konusunda ikna edince 2010'da müzik seçmelerine girdi ve bir sürü şirketle solo rapçi olarak çalıştı. Sonrasında Bangtan Sonyeondan isimli bir hip-hop grubu oluşturulmaya çalışıldı karar değişikliği nedeniyle sonuç alınamadı.
   Eğer K-Pop dinleyen biriyseniz dansın onlar için önemini bilmemeniz münkün değil. Kim Namjoon'da  bir dansçı olarak anlaşma imzalamamıştı fakat idol grubunda yer almanın  gerekliliğiydi. Bu yüzden dans ederken çektiği çilelere gönderme olarak Dance Prodigy (Dans Dehası) lakabı takıldı. 2015'e yakın bir tarihte hala dans etmeyi sevmediğini ancak bunun anlaşmanın bir parçası olduğunu anladığını söyledi.
   Rap Monster lakabını bir şarkının sonunda "Rap Monster!" diye bağırınca şirket çalışanları tarafından lakap takıldı. Bu lakap ile sahne adı olarak verildi. BTS'in çıkış konserinden önce olan değişimlerden sadece biriydi bu. Artık idol hayatına gireceği için gerçek hayatının tam tersini yapması gerekiyordu; yani yüzünde sürekli makyaj taşımalı, sevimli aegyo (yüz ifadesi ve vücüt hareketleri ile gösterilen sevimlilik) ve bence her ARMY (BTS hayranları) 'nin hayran olarak izlediği koreografik dansları yapması gerekiyordu.
   Elbette BTS'in lideri olarak adlandırılması onun için büyük bir gururdu fakat büyük sorumlulukları da vardı. Tanıtımlar, turlar, basın toplantıları, ödül törenlerinde ve televizyon röportajlarında en büyük görev ona düşüyordu. Şimdilerde Amerika'da yakaladıkları inanılmaz başarıyı düşününce, Big Hit'in liderliği İngilizcesi en iyi üyeye vermesi ileri görüşlü bir karar oldu. Ayrıca V (BTS üyesi), Kim Namjoon'un birçok problemi tek başına omuzladığına ve BTS üyelerinin geçinebileceği bir atmosfer yaratmak için çok çalıştığını minnetle anlatıyor. Namjoon ve Jin (BTS üyesi) grupta en kötü dansçı rölünde olarak görüldükleri için aralarında ortak bir bağları var. Diğer beş üye dans öğretmenleri ile çalışırken Namjoon ve Jin'in ayrı bir köşede çalıştıkları söylenmişti.
   Namjoon ıssız adaya düştüğünde J-Hope'un (BTS üyesi) iyi bir partner olacağını söylemişti çünkü sürekli konuştuğu için radyoya ihtiyaçının olmayacağını söyledi. Ayrıca Dans Dehası denildiği için onun çok iyi dans ettiğini söyleyenler var, unutmamalıyız ki dansta değil,rapte çok iyi.
   Namjoon eşyalarını çok sık kaybeder. Öyle ki İskandiavya'ya Bon Voyage gezileri sırasında  pasaportunu kaybedip erkenden geri dönmesi gerektiğinde kimse şaşırmadı.
   Öyle olmasada sert kişi imajı, fırça saçları ile sonunda Rap Monster ismini kaybetti. Şimdi Kim Namjoon'dan uzak olmayan RM geldi yani;yetenekli, ayakları yere basan ve düşünceli karakteri olan RM geldi.
   Şimdilik bu kadar bilgi vereceğin ancak bu yazı bitmeden söylemek istediğim son birkaç şey daha var; BTS hakkında yazdığım ilk yazıda "adsız" olarak yorum yapan bir sınıftan tanıdığım iki kişinin sözleri üzerinde yazacağım bu cümleleri dikkatle okumanızı rica ediyorum.
   Yaptığı yorumlarda benim BTS hakkında bir bilgim olmadığını, daha yeni tanıdığım bir grup için yorumda bulunmamın kendisine göre saçma olduğunu yazdı ve söyledi. Ben düşüncelerine saygı duyuyorum ancak BTS benim yeni tanıdığım bir grup değil. Ben önceden bazı şarkılarını dinliyordum ancak grup hakkında pek bir bilgim yoktu, 8 ay önce gerçekten dinlemeye başladım. Ben bunu kendisine de söyledim tekrardan düşüncelerine saygı duyuyorum. Sonra bana onları insanlar ile paylaştığımızda rezil ettiğimizi söyledi. Bence burada haksız; Çünkü sevdiğin bir grubu dinlerken/konuşurken rezil olduğunu düşünmemelisin.
   Bu yazı burada bitti. Görüşmek üzere....
 İletişim İçin : aleynacan05@hotmail.com

Bunlar da ilgini çekebilir.

3 yorum

  1. Ah şimdi ne kadar şanslıyız, eskiden sevdiğimiz grupla ilgili ayda bir çıkan bir dergide minicik bir köşe göreceğiz diye uğraşırdık :D

    YanıtlaSil
  2. Ya bu adama aşığım (oppacı değilim)

    YanıtlaSil